joi, 20 octombrie 2016

Ziua Europeană a limbilor

-Ziua Europeană a limbilor-
Nice to meet you!

Anul 2001 a fost proclamat de către Consiliul Europei și Uniunea Europeană ''Anul European al limbilor''. Datorită succesului din 2001, data de 26 septembrie a fost declarată Ziua Europeană a limbilor.

Tematica multilingvismului a devenit tot mai prezentă în dezbaterea europeană, în special din 2007, când a fost creat în cadrul Comisiei Europene portofoliul multilingvismului.

                 

Cu acest prilej, este promovat interesul față de limbile străine și față de învățarea acestora în rândul adulților și al copiilor. Sunt sărbătorite nu numai limbile oficiale europene, ci și bogata moștenire de culturi și tradiții — o expresie vie a tuturor limbilor Europei.



Acest eveniment reprezintă, în fiecare an, o ocazie pentru a evidenția avantajele învățării limbilor străine: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii și de a-i înțelege mai bine pe cei din jur.



   
Pentru a marca Ziua Europeană a limbilor au avut loc manifestări, pe parcursul unei săptămâni, culminând cu cele organizate la 26 septembrie.
  


  
Doamna profesor Răduică Cristiana a desfășurat activități specifice cu elevii claselor a V a C si a V a D.



Activitățile  au pus in prim plan creativitatea, sensibilitatea si ingeniozitatea elevilor.
Imaginile de mai jos dau mărturie despre implicarea elevilor si reușita evenimentului.




                   
Nice to meet you!


        In cadrul Saptamanii Europene a Limbilor, elevii clasei a VII a A, coordonati de profesor limba engleza Laura Popenta, au realizat un proiect pe grupe pe care l-au prezentat vineri 30.09.2016. 
         Fiecarei grupe i-a fost desemnata o tara (Polonia, Turcia, Suedia, Marea Britanie, Romania) si elevii au realizat postere cu hartile tarilor, steaguri, imagini cu monumente istorice, precum si elemente de vocabular in limbile tarilor respective ("culori", "numere", "copil", "popor", "educatie" etc.)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu