joi, 7 mai 2015

Drept aplicat – Studiu de caz. Atitudinea in fata legii!

         In data de 06.04.2015 am desfasurat cu clasa a VII a “D” activitatea cu titlul “Drept aplicat-Studiu de caz” in cadrul manifestarilor din “Saptamana Scoala Altfel”. Ca invitat special si moderator am avut pe Doamna Judecator Pigui Cristina, judecator la Curtea de Apel Ploiesti.
          Doamna Judecator a moderat o activitate antrenanta, adaptata specificului varstei si s-au folosit metode pedagogice moderne: lucru in echipa si dezbateri pro si contra. Deviza pe care am avut-o in minte a fost “Non scholae sed vitae discimus”, adica nu invatam pentru scoala ci pentru viata.
         Doamna judecator a prezentat pe intelesul elevilor principalele notiuni de drept,  pentru a putea pune in dezbatere un studiu de caz legat de libertatea de alegere in situatii limita si dreptul nostru de a decide pentru altii. Dar cum o imagine (sau un film) face mai mult decat o mie de cuvinte am decis sa postez pe situl scolii o parte din activitatea desfasurata.
         Sunt convinsa ca alaturi de scoala si alte institutii pe care le numesc aici: familia, biserica, armata, institutiile de drept ale statului etc pot juca un rol determinant in efortul comun de a da tarii generatii de tineri nu numai bine inarmati cu cunostiinte teoretice din domeniul cunoasterii ci si generatii de buni cetateni cu simt civic si capacitatea de a impune si reprezenta cu cinste  Romania in Europa si in lumea globalizata in care deja traim.
Raduica Maria-Cristiana
Profesor Diriginte clasa a VII a “D”