luni, 23 martie 2015

Proiecte internationale derulate de clasa a IV-a D

1. When legends become comics…
Partenerii de proiect sunt:
- Cédric DUPERROY – Ecole de Saint-Privé, Saint-Privé, FRANŢA
- Martyna Pyclik – Zespół Szkolno-Przedszkolny w Orzechu, Orzech, POLONIA

       Proiectul are drept scop cunoasterea unor legende din tarile partenere si creearea unor benzi desenate cu acestea. In final una din legendele prezentate in proiect va fi dramatizata, filmata si postata pe site-ul proiectului alaturi de celelalte activitati derulate.

2. Symmetry around us
Partenerii de proiect sunt:
– Marzena Kaszyńska – Szkoła Podstawowa Nr 2 im. “Polskich Olimpijczyków” , Brodnica, POLONIA
– Pavel Vrtěl – Základní škola a mateřská škola Sivice, Sivice, CEHIA
– Domenico Gaeta - ITIS “Giovanni XXIII”, Roma (RM), ITALIA
- Ineta Bērziņa – Siguldas pilsētas vidusskola, Sigulda, LETONIA
- Martina Kupilíková – Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, Město Touškov, CEHIA
- Tamara Vidović - Osnovna škola Strahoninec, Strahoninec, Čakovec, CROAŢIA
- Özden ÖRÜN – Bor Toki Anadolu Lisesi, Nigde, TURCIA

         In acest proiect, scolile participante vor realiza lapbook-uri  cu simetria in matematica, in arta, in natura, in arhitectura, in obiectele din jurul nostru, in cantece. Cu ocazia sarbatorilor de iarna s-au trimis postcard-uri intre aceste scoli.

Toate activitatile derulate in cadrul acestor proiecte se regasesc pe site-urile proiectelor sau pe blogul clasei a IV-a D.
coordonator prof. inv. primar Gheorghe Diana

vineri, 20 martie 2015

Invitaţie

          Sâmbată, 21.03.2015,orele 12:00, echipa reprezentativă de baschet fete a şcolii noastre participă la meciurile pentru etapa pe zonă din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi vă invită sa fiţi în număr cât mai mare alături de noi la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga.
          Vă mulţumim!

marți, 17 martie 2015

Proiectul „O primǎrie cǎreia îi pasǎ”

            O alta activitate din cadrul proiectului „O primǎrie cǎreia îi pasǎ” este cea in care profesorii moderatori (prof. inv. primar Gheorghe Diana si prof. inv. primar Visoiu Florentina) impreuna cu elevii claselor a IV-a D si a III-a A au sustinut activitatea cu tema ,,Drepturile si indatoririle elevilor la scoala si in familie. Oaspeții activitǎții au fost doamna Mihaela Moraru, reprezentanta a Primǎriei Municipiului Ploiești, doamna director adjunct Mihaela Tudor și prof. de limba englezǎ Cosmina Dumitru, coordonator de proiect la nivelul școlii.  
               Activitatea a cuprins jocuri didactice, prezentarea unor drepturi si indatoriri ale copilului si o secventa a activitatii bazata pe teoria inteligentelor multiple (Teoria lui Gardner).

joi, 12 martie 2015

Proiectul „O primǎrie cǎreia îi pasǎ”



          Vineri, 27 februarie 2015, școala noastrǎ a organizat cea de-a doua activitate din cadrul proiectului „O primǎrie cǎreia îi pasǎ”. Oaspeții activitǎții au fost doamnele Liliana Enescu și Mihaela Moraru, reprezentante ale Primǎriei Municipiului Ploiești, iar profesorii moderatori (prof. de istorie Nicoleta Radu, prof. de limba englezǎ Cristiana Rǎduicǎ și prof. de limba englezǎ Cosmina Dumitru) s-au bucurat de prezența și sprijinul doamnei psiholog Butunoi Elena. De asemenea, la eveniment au luat parte doamna director adjunct Mihaela Tudor și responsabilul comisiei diriginților din școalǎ, doamna profesoarǎ Gabriela Dumitrescu.

          Activiatea intitulatǎ „Stilurile parentale și impactul lor asupra copiilor” a urmǎrit înțelegerea de cǎtre invitați (17 pǎrinți ai elevilor claselor a VII-a) a principalelor stiluri parentale și dirijarea acestora în direcția identificǎrii avantajelor/dezavantajelor fiecǎrui stil. Totodatǎ, modul în care a fost derulatǎ activitatea a stimulat reflecții privind impactul propriului stil parental asupra evoluției copilului și asupra adultului de mai târziu. Pǎrinții care au dat curs invitației au apreciat și profitat de oportunitatea de a lucra în echipe, adoptând diverse roluri, și astfel de a schimba pǎreri cu alți pǎrinți și cu profesorii copiilor dumnealor. Ȋn egalǎ mǎsurǎ, aceștia au avut posibilitatea de a solicita și asculta opinia specialistului psiholog privind o gamǎ variatǎ de probleme specifice copiilor în aceastǎ etapǎ a vieții.


Profesor Cosmina Dumitru
Coordonator de proiect la nivelul școlii