marți, 25 noiembrie 2014

,,Scufiţa Roşie” în limba engleză

             Păşind în lumea magică a poveştilor, elevii clasei a III.a C, au interpretat ,,Scufiţa Roşie” în limba engleză, îndrumător profesor Răduică Cristiana.

              Elevii mei au interpretat cu mult entuziasm, au intrat bine în roluri şi ca fapt divers mulţi dintre ei au dat frâu imaginaţiei creându-şi propriile costume.
              Decorul clasei, reprezentarea picturală a scenelor care alcătuiesc topica poveştii au fost realizate de elevi – crafworks (păpuşi, căsuţa bunicii, pădurea,etc.)
              D-na învăţătoare Mihai Marieta şi părinţii elevilor mei au avut o contribuţie importantă la succesul acestei activităţi şi folosesc acest prilej pentru a le adresa sincerele mele mulţumiri!

              Step into the magical world of Child’ s Play fairy tales-my wonderful students ( III rd) grade performed the ,,Little Red Riding Hood” tale.
              My students were amazing, enthusiastic, motivated with such a wonderful story.


















luni, 24 noiembrie 2014

Halloween fericit!

... şi chiar a adus multă fericire tuturor participanţilor. Cu toţii ne-am bucurat de această zi de sărbătoare, o sărbătoare care s-a detaşat de semnificaţia pe care i-o atribuie occidentalii.
Am considerat-o ca pe o mică oază de relaxare pentru ciclul gimnazial şi ca pe un dar oferit celor care nu beneficiază de mica vacanţă în care a intrat ciclul primar.
Personal, ca profesor de educaţie muzicală, mi-a plăcut să numesc această zi Sărbătoarea Artelor. E lesne de înţeles de ce: muzica, dansul, desenul, sculptura, teatrul, make-upul, şi chiar designul vestimentar s-au înfrăţit, dându-şi întâlnirea de taină la noi în clasă.
Cele două activităţi desfăşurate cu elevii claselor a V-a B şi a VII-a D au pus copiii în situaţii diferite, micile provocări, pe care toţi le-au trecut cu bine, aducând mulţumire şi multe zâmbete pe feţele tuturor.
La clasa a V-a, totul a fost spontan. Dând frâu liber dorinţei de a se manifesta artistic, copiii au dat dovadă de multă imaginaţie. Personajele îndrăgite s-au materializat rapid, demonstrând că orice este posibil, cu puţinele resurse materiale pe care copiii le-au avut la îndemână. Cel mai important lucru este modul cum preiei rolul personajului şi cum îl expui celorlalţi pentru a fi cât mai convingător. Şi au reuşit din plin... şi pentru acest lucru îi felicit din tot sufletul. Am simţit că în fiecare există un mic artist, care aşteaptă sfios să se tragă cortina şi pentru el, în acel moment păşind încrezător pe scenă.
O mască, un fin machiaj, o baghetă confecţionată dintr-o nuieluşă, o pelerină improvizată au transformat copiii în personaje de poveste, mai mult sau mai puţin drăguţe sau înfricoşătoare, dar cu siguranţă toate au fost apreciate şi aplaudate.
La clasa a VII-a D, activitatea a fost dorită şi pregătită timp de o săptămână. Dacă pentru cei mici, putem spune că a fost Sărbătoarea Improvizaţiilor, pentru cei mai mari, costumele chiar au fost un motiv de gândire, în care s-au investit şi bani şi multă trăire. Toată lumea a participat la organizarea acestei zile, planificând din timp momentele petrecerii: şedinţa de machiaj, de foto, pregătirea mesei festive, procurarea materialelor pentru concursurile de desene, de sculptat dovleci, de realizare a unei mumii, dar, mai ales, de realizat costume şi prezentarea lor, prin interpretarea rolurilor alese.  
Am simţit în fiecare participant o mândrie şi o dorinţă, mai mult sau mai puţin conştientizate, de a fi cel mai bun, într-un sens creativ, constructiv, generat de o loialitate care izvorăşte din prietenie şi din buna înţelegere.
Mulţumesc pe această cale părinţilor, pentru implicarea şi susţinerea materială şi sufletească a copiilor, dându-le posibilitatea să-şi regăsească şi alte calităţi, artistice şi nu numai, care nu se pot manifesta decât în situaţii de acest gen.  
De asemenea, le mulţumesc copiilor pentru modul cum s-a desfăşurat activitatea, într-o atmosferă de veselie molipsitoare şi îi felicit pe toţi pentru modul cum s-au comportat, mai ales din punct de vedere artistic.
Sper ca diploma, pe care au primit-o pentru aportul la acestă activitate, să o păstreze cât mai mult timp, considerând-o una dintre frumoasele amintiri ale copilăriei şi ale vieţii de gimnaziu.      

Cu multă admiraţie pentru micii noştri mari artişti, a consemnat pentru dumneavoastră,
                                                    Profesor de educaţie muzicală: Nicola Stanciu-Mazilu


 Poate, printr-o magie numai de ele ştiută, bunele noastre vrăjitoare ne vor ajuta să dăm timpul înapoi, pentru a o putea lua de la capăt ?!...