luni, 19 mai 2014

Mascota “EcoAtitudine” in scoala noastra



Participarea scolii la Proiectul National “EcoAtitudine” a adus in randul elevilor MASCOTA proiectului . Deghizata in PLANETA PAMANT, aceasta a dialogat cu elevii. A scos in evidenta actiunile de colectare selectiva la care au participat copiii in cadrul proiectului precum si efectul acestora asupra Planetei Pamant. De asemeni elevii au demonstrat ca pun in pactica si alte actiuni de protejare a mediului: colectarea deseurilor electrice in locuri special amenajate, deplasarea cu mijloace nepoluante, plantarea de copaci, economisirea energiei electrice, economisirea apei, etc. Nu trebuie sa uitam:
 Campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”. Ea urmăreşte:
- Implicarea elevilor şi profesorilor în activităţi de voluntariat;
- Prevenţia, care, reprezintă chintesenţa menţinerii unui climat sănătos pentru noi şi generaţiile viitoare; 
- Dezvoltarea unor atitudini, comportamente responsabile prin informarea şi sporirea cunoştiinţelor elevilor despre mediul înconjurător;
- Dezvoltarea unei noi atitudini  faţă de mediul înconjurător prin conştientizarea 
legăturii dintre sănătatea individuală şi mediu. Într-un cuvânt: o EcoAtitudine!
Iar noi am raspuns la raspuns „DA!” la toate aceste chemari.
Felcitari si multumiri tuturor celor care se implica activ!
                                                                                                          Coordonator proiect,
                                                                                                            Prof.  Aurelia Burlan





luni, 12 mai 2014

Câştigătoare a celui mai mare turneu european de juniori la baschet feminin

          Echipa feminină de baschet CSS Ploieşti, pregătită de doamna Loredana Munteanu, a câştigat cel mai mare turneu european de juniori, Wien Basketball Tournir, la categoria de vârstă under 13.
          Din componenţa echipei fac parte şi eleve ale şcolii noastre. Le menţionăm în ordinea numerelor de pe tricou:
 4. Simion Cosmina Maria - clasa a VI-a D;
 5. Stănică Lorena Andreea - clasa a VI-a D;
 6. Ionescu Ştefania Ioana - clasa a VI-a D;
12. Badea Bianca Ioana - clasa a VI-a B;
14. Nedelcu Ştefania Lavinia - clasa a VI-a B;
24. Gheorghe Ioana Cristina - clasa a VI-a C.
Felicitări!


Articolul următor este preluat de pe site-ul http://www.antena3.ro/ :

Echipa feminină de baschet CSS Ploieşti a câştigat cel mai mare turneu european de juniori, Wien Basketball Tournir, la categoria de vârstă under 13.

Campioană a României la această categorie de vârstă, echipa prahoveană a participat la competiţia găzduită de Viena sub numele de CSS Wild Cats Ploieşti.

Tinerele jucătoare din Ploieşti au învins în finală echipa cehă Olomuc, scor 68-34, după ce, în tururile precedente, au trecut de Ratiopharm Ulm (Germania, 89-29) şi de Kecskemet (Ungaria, 50-41).

La turneul under 13 din capitala Austriei au participat echipe din Germania, Suedia, Italia, Austria, Olanda, Ungaria şi Cehia.

Chiar dacă nu s-a acordat un titlu oficial de MVP, Alexia Apostolescu a fost cea mai bună jucătoare a competiţiei, televiziunea austriacă ORF solicitându-i un interviu la finalul întrecerii.

Wien Basketball Tournir este o competiţie anuală, care în acest an a ajuns la cea de-a 25-a ediţie, la care au participat 541 echipe din 23 de ţări, împărţite pe categorii de vârstă, fete şi băieţi.

CSS Ploieşti este prima echipă din istoria baschetului românesc care reuşeşte să câştige acest prestigios turneu.

joi, 8 mai 2014

“De la taler la leu”

            În săptămâna 7 – 14 aprilie în şcoala noastră s-a desfăşurat în Parteneriat cu Banca Naţională a României – filiala Ploieşti,  activitatea cu tema “De la taler la leu”.
            Elevii  claselor a V-a B, a V-a C şi a VI-a B însoţiţi de diriginţi şi părinţi au descoperit istoria banilor, ajutaţi de d-na Sorina Aldea. A fost prezentată evoluţia lor în România, viața bancnotelor şi monedelor pe piaţă, elementele de siguranță ale acestora. Prezentarea unui material ppt a fost însoţită de întrebări şi explicaţii având un caracter interactiv. Activitatea însoţită de prezentarea unor filmuleţe a avut ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a elevilor, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare.

                                                                                                              Coordonator activitate şcoală,
                                                                                                                      Prof. Aurelia Burlan


marți, 6 mai 2014

“Şcoală fară violenţă”

          În cadrul Proiectului educaţional “Şcoală fară violenţă”, elevii clasei a VIII-a C au efectuat o activitate pe data de 15 aprilie pe Stadionul “Ilie Oană” înaintea desfăşurării unui meci de fotbal.  Tema  Activităţi de prevenire a violenţei la o adunare sportivă” a avut ca obiectiv urmărirea măsurilor de prevenire ce se iau de către autorităţi pentru a reduce actele de violenţă. Începând cu interzicerea accesului autoturismelor în zona din imediata vecinătate a stadionului, apoi controlul riguros de la intrare pentru a nu avea asupra ta arme albe, prezenţa unor  maşini de pompieri, salvare, poliţie precum şi a grupurilor de jandarmi aşezaţi la fiecare intrare pe stadion sunt cele mai importante măsuri ce se iau pentru ca spectatorii să se simtă în siguranţă atunci când vin la astfel de competiţii sportive. Activitatea s-a realizat in parteneriat cu U.M. Gruparea mobila de jandarmi “Matei Basarab” Ploiesti si cu reprezentanţi ai părinţilor din clasă.
                                                                                        Coordonator proiect scoala, 
Prof. Aurelia Burlan





duminică, 4 mai 2014

Drepturile consumatorului

          Şcoala Gimnazială “George Emil Palade” din Ploieşti participă în perioada 01. 04 – 08. 11 2014 la proiectul “Drepturile mele sunt drepturile oricărui consumator european”, proiect realizat în parteneriat cu Colegiul Agricol “Gh. Ionescu Siseşti” în calitate de aplicant. Primele activităţi s-au desfăşurat în săptămâna 7-11 aprilie “Să ştii mai multe, să fii mai bun”.
          Elevii clesei a VI-a A sub coordonarea  prof. Laura Calotă au desfăşurat activitatea cu tema “ABC-ul tânărului consumator”. Ei s-au organizat pe echipe de lucru. Fiecare echipă a prezentat colaje realizate pe teme specifice subiectului discutat: ,,Consumatorul şi protecţia sa”. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei mese rotunde unde elevii au luat la cunoştinţă care sunt drepturile consumatorilor. Prezentarea  unor situaţii de  încălcare ale acestora de către agenţii economici din judeţul  nostru a  incitat interesul elevilor determinându-i să participe în mod activ la discuţii. Au fost prezentate şi instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţei consumatorilor: OPC respectiv ANPC  şi modul în care acestea  pot interveni în cazul în care se constată o încălcare a legisleţiei în vigoare. Activitatea a urmărit familiarizarea elevilor cu  problematica specifică protecţiei consumatorilor (drepturi ale consumatorilor, încălcări frecvente ale acestor drepturi,  cunoaşterea organismelor şi instituţiilor care urmăresc modul de respectare a acestor drepturi şi sancţionează eventualele nereguli)  şi totodată conştientizarea elevilor în ceea ce priveşte importanţa cunoaşterii şi respectării acestor drepturi.
         O altă activitate desfăşurată a avut ca temă „Ce ştim şi ce nu şţim despre ingredientele alimentare”. Activitatea a fost desfăşurată de elevii clasei a VIII-a C sub coordonarea prof. Aurelia Burlan. La început au fost prezentate substanţele pe care le întâlnim în produsele alimentare şi efectul lor asupra organismului. Apoi s-a organizat un concurs de prajituri în care elevii împărţiţi pe grupe au facut prăjituri şi au prezentat ambalajele produselor folosite.
           Juriul care a degustat prăjiturile şi a urmărit ingredientele folosite a oferit  premii pentru: „Cea mai gustoasă prăjitură”, „Cea mai sănătoasă prăjitură”, Cea mai estetică prăjitură” precum şi pentru „Prăjitura fidelă” dedicată clasei a 8-a C. Elevii au învăţat că trebuie să ţină seama de efectul  asupra organismului al substanţelor ce intră în componenţa produselor alimentare, să fie bine informaţi şi să citească cu atenţie etichetele.


   Coordonator echipă implementare    
Prof. Aurelia Burlan