luni, 31 octombrie 2011

Concursul de cultura generala - “Vreau sa stiu multe”

(editia a II-a, 2011 – 2012)

       Incepe, ca de obicei, in luna octombrie; intrebarile au variante de raspuns dintre care doar unul este corect sau posibilitatea de a completa spatiile punctate cu raspunsul corect.

       Intrebarile vor fi afisate la gazeta de matematica a scolii sau pe sit-ul profesorul.webgarden.ro pana la data de 5 ale fiecarei luni, iar raspunsurile se primesc pana la data de 25 ale aceleasi luni prin intermediul dirigintelui clasei (fiecare raspuns corect valoreaza 5 puncte).

       Primii 5 clasati la fiecare nivel de clasa vor primi diplome speciale. In cazul unor punctaje apropiate sau egale organizatorii vor putea decide o etapa de baraj in luna iunie 2012.

       Va dorim succes in noua editie a concursului !

prof. Vergil Ionescu

joi, 20 octombrie 2011

Literatură

Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Ion Luca Caragiale sunt scriitorii pe care i-am omagiat în fiecare an. Piese de teatru, recitări de poezii, emisiuni radiofonice, panouri informative ne-au determinat să menţinem vie în amintire opera acestora.

Talentul elevilor noştri în acest domeniu este cultivat în cadrul cercului de “Creaţie literară” desfăşurat în şcoală în colaborare cu Palatul Copiilor Ploieşti.




Concursuri

Eurojunior, Cangurul, Winners, ProEducatia, Concursul judeţean de matematică “Grigore Moisil”, Olimpiadele judeţene de istorie, chimie, română, biologie, geografie, educatie tehnologica sunt concursuri la care am participat, ne-am testat nivelul de cunoştinţe şi am ieşit învingători. Am obţinut premii şi menţiuni care au făcut cinste şcolii.



Sport

Sala de sport de mare capacitate şi utilată corespunzător este locul în care se desfăşoară orele de educaţie fizică dar si diferite activităţi sportive precum: baschet, volei, handbal, dans modern, karate.



marți, 11 octombrie 2011

Ziua Europei

9 Mai este Ziua Internaţională a Europei. Aderarea României la Uniunea Europeană în anul 2007 a determinat o deschidere către nou, o oportunitate de a ne   alinia la standardele europene ale culturii, civilizaţiei, dezvoltării.